Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΤΑΞΙ-ΖΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ιούλιος 2011, ο μήνας του ταξιτζή.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή. Θεωρώ πως και οι δύο πλευρές έχουν το δίκιο τους.
Πιστεύω ότι η μόνη λύση θα μπορούσε να έχει δοθεί προ 5ετίας, όταν θα έπρεπε να είχε ενημερώσει το κράτος τους ιδιοκτήτες ταξί, ότι σε πέντε χρόνια το επάγγελμα θα ανοίξει. Δεν υπάρχει άλλη λύση με λιγότερες απώλειες από την έγκαιρη ενημέρωση. Το ίδιο έπρεπε να είχε γίνει και με τους φορτηγατζήδες. Το ξέρανε απο τότε οι πολιτικοί, καθώς από τότε γνώριζαν και για τα πρόστιμα της ευρωπαϊκής ένωσης σχετικά με τα "κλειστά" επαγγέλματα.

Δεν μπορείς να λες σε έναν άνθρωπο που έδωσε μια περιουσία για μια άδεια, ότι ξαφνικά αυτή δεν αξίζει τίποτα από την μία μέρα στην άλλη. Δεν μπορείς όμως ούτε να κρατάς κλειστά κάποια επαγγέλματα όταν...
το απαγορεύει η εποχή και η λογική.

Αν όμως είχε ενημερώσει η προηγούμενη κυβέρνηση προ πενταετίας για αυτή την αλλαγή, μήπως θα γινόντουσαν πάλι τα ίδια; Εγώ πιστεύω πως ΝΑΙ. Γιατί ο Έλληνας το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αψηφά τους νόμους και δεν υπολογίζει το κράτος, πέρα από κάθε βάση λογικής.

Έτσι ήρθε και πάλι ο καιρός για τον απλό πολίτη να πληρώσει τα σπασμένα.
Να ταλαιπωρηθεί αυτός για ακόμα μία φορά χωρίς να φταίει, όπως συνέβει με τους βενζινοπώληδες, τους φαρμακοποιούς, τους αγρότες, τους φορτηγατζήδες, τους ΔΕΗτζήδες, τους λιμενεργάτες, τους ευρύτερους δημόσιους και όποιον άλλον ένιωσε αδικημένος από το σύστημα (το αν ήταν όλοι όντως αδικημένοι είναι άλλο θέμα που σηκώνει πολύ συζήτηση)

Θέλω να αναφέρω ως πρόταση προς οποιονδήποτε σκοπεύει να απεργήσει στο άμεσο μέλλον. Αν θέλετε να πείτε κάτι στους πολιτικούς της χώρας μας, πρέπει να πάτε να τους το πείτε μέσα στη μάπα τους και όχι με έμμεσο μήνυμα ταλαιπωρόντας τους συνανθρώπους σας. Δεν πρόκειται να πετύχετε κάτι με αυτόν τον τρόπο, γιατί πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται ούτε για εσάς, αλλά ούτε και για τους συνανθρώπους σας.

Επιτέλους ας σταματήσει και αυτή η ανόητη λογική με το κλείσιμο των δρόμων.
Δεν έχουμε κάνει κάτι για να ταλαιπωρούμαστε. Στο κάτω κάτω δεν ανοίξαμε εμείς το επάγγελμα.
Μόνο αντιπάθεια δημιουργείται με τέτοιες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου