Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΚΑΝ

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα τσουνάμι, οι σεισμοί και οι απαγωγές ελλήνων πολιτών από UFO, μπορώ να παραδεχτώ ότι ο ελληνικός λαός "μίλησε". Το τι είπε θα το καταλάβουμε μετά την αποκρυπτογράφηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Ο Σαμαράς που κέρδισε τις εκλογές...λέμε τώρα... βγήκε ο μεγάλος χαμένος, καθώς ζητούσε αυτοδυναμία και πήρε ακριβώς το μισό ποσοστό από αυτό που ονειρευόταν. Οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να στείλουν τους μισούς από τους βουλευτές του "πίσω στο σπίτι"...
καθώς του έδωσαν το μισό ποσοστό από αυτό που πήρε στις προηγούμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, εξαιτίας του εκλογικού νόμου έκτρωμα που έχτισαν σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, πήρε 17 έδρες παραπάνω σε σχέση με τις εκλογές του 2009 που είχε ποσοστό 33,47%. Αυτός ο νόμος είναι αποτέλεσμα τις αλαζονείας και της αυθάδειας των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων. Είναι ο κύριος λόγος... για όσους θέλουν να καταλάβουν... για τον οποίο υπάρχει σήμερα δυσκολία σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας πήγε καλά. Αρκετά καλά, ώστε να αποτελεί τον πρωταγωνιστή του μετεκλογικού σίριαλ (Ναι... αυτός και όχι ο Σαμαράς). Τώρα θα αποδείξει αν μπορεί να σηκώσει ένα διψήφιο ποσοστό. Η λογική ότι δεν μπορείς να κυβερνήσεις αν δεν είσαι σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ... συνήθεια που έγινε λατρεία και πιστεύω των ελλήνων... είναι ενα εμπόδιο που πρέπει να γκρεμίσει. Προς τιμή του, αναγνώρισε ότι το ποσοστό αυτό δεν το εκτόξευσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια πρόταση κόντρα στο μνημόνιο.

Ο Βενιζέλος είχε αρχίσει να διαχειρίζεται την ήττα του, πριν καν γίνουν οι εκλογές. Δεν ξαφνιάστηκε ούτε αυτός, ούτε κανένας άλλος που δεν ζούσε πάνω σε πράσινο συννεφάκι. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον έλληνα ψηφοφόρο. Όταν δημιουργείς προσδοκίες, ο πήχης της επιτυχίας ανεβαίνει και τα περιθώρια για λάθη μικραίνουν αντίστοιχα. Ο κόσμος ήθελε να φτύσει τις κυβερνήσεις Καραμανλή-Παπανδρέου και ακριβώς εκείνη τη στιγμή διάλεξε για να ορθώσει το ανάστημα του και να τους "καλύψει". Εύγε. Έπρεπε είχε ζητήσει τη λαϊκή εντολή πριν πάει να βάλει τις υπογραφές, γιατί έτσι πρέπει να γίνεται στη δημοκρατία που τόσο μας έχει λείψει με τον δικομματισμό. Δεν έπρεπε ποτέ να αγνοήσει τον θυμό που προκαλεί η συνεχή ηθική (νομικα-καλλιτεχνικά καλυμμένη) καταπάτηση του Συντάγματος.

Για τον Καμμένο δεν θέλω να πώ κάτι, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζω. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτά που λέει είναι αλήθειες ή λαϊκισμός. Δεν θα πώ για αυτά που θεωρώ λάθος, ούτε για αυτά που τον παραδέχομαι, γιατί μπορεί να τον αδικήσω ή να εκτεθώ. Αυτό που ξέρω, είναι ότι είναι μέσα στο μυαλό πολλών ελλήνων, περισσότερων από αυτούς που τον ψήφισαν.

Χρυσή Αυγή. Για όσους χάρηκαν βλέποντας να σπάει ο δικομματισμός και αναφώνησαν "επιτέλους βάλαμε μυαλό"... καλύτερα να μασήσουν trident. Για όσους επέλεξαν να εκφράσουν την αντίδραση τους ψηφίζοντας τους... Δεν υπάρχουν λόγια. Για αυτούς τους πολιτικούς που σε συνεργασία με τους παπαγάλους τους, μετέτρεψαν την θέληση του κόσμου για αντίδραση, σε οργή 7%.... ελπίζω η ιστορία να τους αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν αυτοί την δημοκρατία μας.
Σε όσους διατυμπανίζουν ανόητα για ευρωπαικό κύμα ακροδεξιάς και θεωρούν ότι 6.5% των ελλήνων ψηφοφόρων μετατράπηκαν σε νεοναζί μέσα σε δύο χρόνια... τους λέω ότι εμένα μου μοιάζει περισσότερο με μεταμφίεση παρά με μετατροπή και πως αν έχουμε εκλογές σύντομα, οι περισσότεροι θα ξεντυθούν και θα το γυρίσουν σε λαγάνα και χαλβά.

Ο Κουβέλης υπάρχει. Είμαι σίγουρος, τον βλέπω στα κανάλια, στις εφημερίδες και τα site. Ο λόγος της ύπαρξης του, περιορίζεται στο να τον εκμεταλλευτούν κάποιοι μήπως και μπορέσουν να κάνουν κυβέρνηση. Δεν λέω ότι είναι "κακός" ή "λίγος", απλώς μου δίνει την αίσθηση ότι είναι εύκολος... με τις κυβερνητικές συνεργασίες... προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αυτό είναι κάτι που δεν μου κάθεται καλά. Όπως και να έχει όμως, το 6% του δίνει το δικαίωμα να παίξει σημαντικό ρόλο ...εφόσων του ζητηθεί.

Δεν ξέχασα το ΚΚΕ. Απλά μετά την δήλωση Παπαρήγας, ότι αν συμμετέχουν σε κυβέρνηση αριστεράς, θα έχουν προδώσει τους αγώνες και τους ψηφοφόρους τους, αποφάσισα να μην ξανασχοληθώ μαζί τους (Sorry "Darling" Liana).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου