Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ(ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΑΜΑΡΑ)... ΕΙΠΕ ΟΧΙ (NEIN)

Μια ανακεφαλαίωση μου ήταν πάντα χρήσιμη για να κατανοήσω τα ακατανόητα.

 Πριν τις εκλογές ο Βενιζέλος μιλούσε για συγκυβέρνηση. Μετα τις εκλογές μιλάει για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ο Σαμαράς έλεγε ότι δεν θα δεχτεί να συγκυβερνήσει και πως θα ξαναπάει σε εκλογές αν χρειαστεί για να πάρει την αυτοδυναμία. Μετά τις εκλογές μιλάει μόνο για συγκυβέρνηση και θεωρεί καταστροφικό αυτό που ο ίδιος υποστήριζε μέχρι πριν μια εβδομάδα.

 Ο Καμμένος έλεγε πως θα κάνει μόνο νεκρός συγκυβέρνηση με ΝΔ... αλλά έχει να μιλήσει από την μέρα των εκλογών, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ψηφοφόρους του να φοβούνται μήπως κάνει πρόβα... Θανάτου και συγκυβέρνησης.

 Ο Τσίπρας πριν τις εκλογές έλεγε ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο. Μετά τις εκλογές λέει ότι θα το επαναδιαπραγμετευτεί αφου πρώτα ερευνήσει αν υπάρχει απεχθές χρέος το οποίο και θα αρνηθεί να αποπληρώσει.

 Με τους άλλους δεν ασχολούμαι. Το ΚΚΕ δεν θέλει, η Χρυσή Αυγή...
Ο Κουβέλης είναι το μπαλαντέρ.

 Πάμε τώρα στο παρασύνθημα.


 Ο Βενιζέλος λέει ότι δέχεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν αποδέχεται τους όρους του Τσίπρα. Ξεχνάει ότι αρνήθηκε να πάρει πίσω την υπογραφή του που τον δεσμεύει και κατηγορεί τον Τσίπρα ότι δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση. Πάμε πάλι γιατί νομίζω ότι παρακολουθώ παράλληλα δύο διαφορετικές ιστορίες... Ο Βενιζέλος λέει ότι συμφωνεί να πάει σε κυβέρνηση υπο τον Τσίπρα, αμέσως μετά αρνείται τους όρους του Τσίπρα και στα καπάκια τον κατηγορεί ότι... παρά την στήριξη που του δίνει... ενώ αρνήθηκε τους όρους... ο Τσίπρας δεν σχηματίζει κυβέρνηση. Κάτι αρχίζω να καταλαβαίνω τώρα.

Ο Σαμαράς δεν είμαι πολύ σίγουρος τι ακριβώς λέει γιατί αλλάζει άποψη λίγο πιο γρήγορα από ότι προλαβαίνω να διαβάζω. Αυτό που συγκράτησα όμως είναι ότι θέλει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με την συμμετοχή του Τσίπρα. Ο Τσίπρας του λέει τα ίδια που είπε και στον Βενιζέλο... Ο Σαμαράς αρνείται και κατηγορεί και αυτός τον Τσίπρα. Αν δεν ταιριάζανε πως θα συμπεθεριάζανε.. (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)

Έχουμε και λέμε.. Πήρε την εντολή ο Σαμαράς ζήτησε συγκυβέρνηση από Τσίπρα και αυτός αρνήθηκε, πήρε την εντολή ο Τσίπρας.. Έκανε προεκλογικό αγώνα.. Πήρε την εντολή ο Βενιζέλος ζήτησε συγκυβέρνηση από Τσίπρα και αυτός αρνήθηκε. Ξεκινάει ο Παπούλιας τις διαδικασίες και ζητάει από τον Τσίπρ.... ΜΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ? τι δεν καταλάβατε, είπε ΟΧΙ.. NO.. ΤΣΟΥΚ.. Δηλαδή αν δεν πεί NEIN δεν μπορείτε καταλάβετε? Είπε ότι ή θα αποδεχθούνε όλοι τους όρους του ή ΟΧΙ. Είπε ότι τον ψήφισε 16% (και όχι 36%), οπότε αν θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνοι τους αφού μπορούν, να το κάνουν χωρίς αυτόν. Είπε ότι πήρε 16% με μία συγκεκριμένη πρόταση για το μνημόνιο και δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποίησει αυτό το ποσοστό για κάτι διαφορετικό από όσα έλεγε προεκλογικά και δεν το θέλει άλλωστε. Καταλαβαίνω ότι φαίνεται πολύ παράξενο σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το να μένει κάποιος σταθερός στις θέσεις του... Αλλα ΕΙΠΕ ΟΧΙ.

 Ο Καμμένος δεν λέει κουβέντα. Μόνο κάτι για τον Παπούλια είπε... ΑΥΤΑ.

Αναρωτιέμαι... Γιατί δεν φταίει ο Καμμένος και φταίει ο Τσίπρας. Με τις έδρες του Καμμένου και του Κουβέλη θα φτάνανε τις 201 έδρες. Γιατί επιβάλλεται να φταίει ο Τσίπρας. Είναι μήπως λίγες οι 201 έδρες για να κυβερνήσουν.. ΟΧΙ.. Απλά δεν θα δεχτει (μάλλον) ο Καμμένος. Μήπως ο Τσίπρας φταίει και για το ότι δεν θα δεχτεί ο Καμμένος? Η αντιμνημονιακή ψήφος στην βουλή αντιπροσωπεύεται απο 48,94%. Η μνημονιακή από 32,03% και σίγουρα η αντιμνημονιακή ψήφος που έμεινε εκτός βουλής είναι περισσότερη από 1,06%. Με πρόχειρους υπολογισμούς λοιπόν, ο κόσμος ψήφισε ΟΧΙ στο μνημόνια είτε μας αρέσει είτε όχι. Πόσο θράσος και δύναμη μπορεί να απέκτησαν αυτά τα δύο κόμματα μέσα σε αυτά τα 40 χρόνια, ώστε να απαιτούν απο ένα κόμμα να πάει μαζί τους ενάντια στη θέληση του λαού και να έχουν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο πλευρό τους (το internet μερικώς).

Εντάξει... Κατάλαβα.

Υ.Γ. Την ώρα που γραφόταν το άρθρο... μιλούσε ο Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου