Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΝΔ...FORMAT...ΝΔ

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του δικομματισμού, που τον συντήρησε για κοντά σαράντα χρόνια, είναι η... φτωχή μνήμη του έλληνα.

Τόσο φτωχή, που καμια φορά αναρωτιέμαι μήπως με την προκύρηξη των εκλογών γίνεται ένα ταυτόχρονο format στους εγκεφάλους όλων των ελλήνων.

Επειδή όμως υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κρατήσεις backup, είπα να θυμηθώ κάποια πράγματα για την Νέα Δημοκρατία. Τόσο Νέα, που επί κυβέρνησης της κοντέψαμε να ξεχάσουμε την παλιά πραγματική δημοκρατία.

Μπορώ να θυμηθώ διάφορα, αλλά αυτό που με τραβάει περισσότερο είναι τα...
σκάνδαλα, γιατί ήταν τόσο πολλά που δεν μου είναι καθόλου δύσκολο να θυμηθώ αρκετά.

Για παράδειγμα, δεν μπορώ να ξεχάσω το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν επικεντρώνομαι στο σκάνδαλο αυτό καθέ αυτό, αλλά σε όσα ακολούθησαν στις κινήσεις της κυβέρνησης για να κουκουλωθεί και να ξεχαστεί, χωρίς εννοείτε να τιμωρηθεί κανένας. Υπήρξε και νεκρός σε αυτή την υπόθεση.

Θυμάμαι το περίφημο...DVD... όπου για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ρεσιταλ κουκουλώματος. Δεν ξέρω αν είχε πολιτική ουσία το συγκεκριμένο σκάνδαλο, αλλά τα ρουσφέτια, οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα όσα ευτράπελα ακολούθησαν... δεν δικαιολογούνται μόνο με την φυλάκιση της "εικονολήπτριας".

Για το σκάνδαλο Siemens τι να πω... δεν αφορά μόνο την ΝΔ, αλλά σίγουρα αφορά και αυτή. Ένα ακόμα παρτάκι που διοργανώθηκε με τα χρήματα των φορολογούμενων, όπου επίσης δεν κατάφεραν να βρούν ένα πολιτικό υπαίτιο πρόσωπο. Η κοροϊδία συνεχίζεται.

Το μεγάλο φαγοπότι των ομολόγων, αποτελείωσε τα μισοπεθαμένα ασφαλιστικά ταμεία. Υποτιμήθηκε από τα media σε μέγιστο βαθμό, γιατί αν αντιλαμβανόταν ο απλός κόσμος τι πραγματικά κόστισε αυτή η ιστορία στα ταμεία... ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ όπως τόσες άλλες φορές.

Το γλυκό έδεσε με το σκάνδαλο του "Βατοπεδ'ιου". Το ότι δεν τιμωρήθηκε κανείς, δεν μπορώ να πώ ότι με άφησε άφωνο. Το ότι μετά από 3 χρόνια... ο μόνος που τιμωρήθηκε ήταν ένας ηγούμενος..... λες και μόνος του έπαιρνε και υπόγραφε για το κράτος... λες και αυτός διαχειριζόταν την δημόσια περιουσία... είναι κάτι που δείχνει την αλαζονεία του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Αυτά ήταν κάποια από τα σκάνδαλα της εποχή ΝΔ, που αν τα συλλέγαμε όλα θα γεμίζαμε βιβλιοθήκη.
Έπεσαν σαν λυσσασμένοι στο κρατικό χρήμα, το οποίο διαχειρίστηκαν... όποτε θυμόντουσαν... με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Με απογραφές, αναθεωρήσεις και άλλα ευτράπελα, κατάφεραν να τσακίσουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.
Διαγράψανε από τα ελληνικά λεξικά την φράση "έργα υποδομής".
Παρέδωσαν μια "μη αναστρέψιμη" κατάσταση και τώρα έχουν τα μούτρα να βγαίνουν και να ξαναζητάν να τους ψηφίσουμε; Εννοείτε... αφού μετά το format θα τα έχουμε ξεχάσει όλα.
Άλλωστε ξέρουν να κάνουν και τίποτα άλλο στην ζωή τους οι βουλευτές μας.

Όσα είπαμε...είπαμε. Τώρα FORMAT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου