Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΜΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ... ΘΑ ΒΡΑΧΟΥΜΕ


Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές.
Πριν από λίγο καιρό, το θεωρούσα ένα κακό σενάριο, καθώς θα περάσουμε ένα κρίσιμο διάστημα ακυβερνησίας.
Τώρα το ξανασκέφτηκα. Καλύτερα ένα μικρό διάστημα και μια κρυφή ελπίδα, παρά άλλα δύο χρόνια ακυβερνησίας.
Ο λόγος που πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές, είναι ότι ακόμα και ο πιο ανεγκέφαλος πολιτικός αυτού του κοινοβουλίου, έχει καταλάβει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει ούτε ένα μέτρο. Αυτό που το κάνει να δείχνει πιο σίγουρο, είναι ότι φαίνεται πως το κατάλαβε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν ξέρω αν είναι η λύση οι εκλογές.
Αν ξαναβγεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ...
μπορεί να χωνέψει επιτέλους ότι είναι κυβέρνηση και να αρχίσει να κυβερνάει.

Αν βγει η Ν.Δ., ίσως να μην ρισκάρει να παίξει με τα νεύρα των ελλήνων που κατα βάση της χρεώνουν την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

Αν φωτίσει ο θεός το εκλογικό σώμα, μπορεί και να ζήσουμε κάτι διαφορετικό.

Ότι και να γίνει όμως από τα παραπάνω, δύσκολα θα ακυρώσουμε το ραντεβού με τα χειρότερα.

Από τους πρώτους κιόλας μήνες μετά την "παράσταση" στο Καστελλόριζο, θεωρούσα ότι η πτώχευση είναι θέμα χρόνου. Όχι γιατί ήμουν απαισιόδοξος, αλλά γιατί προσπαθούσα να είμαι ρεαλιστής.
Είναι απλά νούμερα. Απλά μαθηματικά.
Η μόνη λύση θα ήταν να άλλαζε η νοοτροπία του έλληνα μέσα σε δύο μήνες. Όσο πιθανό είναι αυτό, τόσες είναι και οι πιθανότητες να γλιτώσουμε την πτώχευση.

Ο τρόπος με τον οποίο θα πτωχεύσουμε παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορεί να μην γίνεται εύκολα κατανοητό σε μια κουβέντα με φίλους στον καφέ, αλλά θα είναι απόλυτα κατανοητό όταν θα το ζούμε.
Μπορείς να πτωχεύσεις με αξιοπρέπεια και να παλέψεις για το αύριο ή να πτωχεύσεις εξαθλιωμένος χωρίς κουράγιο για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που θα έρθουν. Για κακή μας τύχη, ο πρωθυπουργός μας, αποφάσισε να ρισκάρει την αξιοπρέπεια μας σε ένα "στημένο παιχνίδι".
Για κακή του τύχη, ο Έλληνας το κουράγιο δεν το έχει... το δημιουργεί.

Για όσους θεωρούν ότι τους στερούν την αξιοπρέπεια κόβωντας τους 150 και 200 ευρώ από τον μισθό, καλά θα είναι να αναθεωρήσουν τώρα, ώστε αν έρθει το χειρότερο, να μην τους κάτσει πολύ βαρύ.
Στερείς την αξιοπρέπεια από κάποιον που τον αφήνεις χωρίς εισόδημα, με μειωμένες τις πιθανότητες να βρεί δουλειά και όχι από κάποιον που (στην Ελλάδα του σήμερα) του λες ότι θα παίρνει 1050 αντί για 1200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου