Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Μόλις διάβασα το άρθρο που συνυπογράφουν η τρεις υπουργοί (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος) και η αλήθεια είναι πως μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Δεν διαφωνώ με αυτά που λέει, aπλά μου κάθεται κάπως στραβά που σχολιάζουν τα έκτροπα της κοινωνίας μας στελέχη ενός κόμματος που συμμετείχε στην δημιουργία τους.

Θα ξεκινήσω ενημερώνοντας τους υπουργούς που γράφουν το άρθρο, ότι αυτά που μας λένε τώρα, δεν περιμένανε να τα ακούσουμε από αυτούς, τα ξέρουμε ήδη, γιατι εμείς τα ζούμε από την άσχημη πλευρά τους. Είναι ευχάριστo που τα γράψανε στο άρθρο τους για έναν και μόνο λόγο, ότι πλέον ξέρουμε ότι τα έβλεπαν και αυτοί τόσα χρόνια και απλά εθελοτυφλούσαν.

Αυτοί που κάνουν τις καταλήψεις στα σχολεία, τα δημόσια κτίρια και τα μέσα μεταφοράς, είναι τα αγαπημένα σας παιδιά που...
μόλις τους ενημερώσατε ότι θα τους κόψετε το χαρτζιλίκι. Ο λόγος που δεν έχουν συνείδηση των συνεπειών αλλά και γενικότερα, είναι γιατί εσείς δεν τους αναθρέψατε σωστά. Εμείς, οι απλοί πολίτες που δεν μας χαρτζιλικώσατε ποτέ, δεν έχουμε καμία ανάμειξη σε αυτό. Αν κάποιοι από εμάς συμμετέχουν σε παρόμοιες κινήσεις, είναι γιατί προσπαθούμε να αντιδράσουμε επειδή έχουμε συνειδητοποιήσει ότι εσείς και τα "παιδιά" σας δεν έχετε συνείδηση.
Την δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο, την καταστρέψατε εσείς και τα κόμματα που υπηρετείτε. Την αντιδημοκρατική κουλτούρα την δημιουργήσατε εσείς όταν επί τριάντα χρόνια κάνατε κατάχρηση εξουσίας κάθε φορά που σας δινόταν η ευκαιρία. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχετε ΟΛΟΙ ΣΑΣ, αλλά όχι ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Τα χαρτζιλίκια που μοιραζατε τόσα χρόνια, προέρχονταν όπως αναφέρεται από δάνεια που εσείς συνάπτατε για να εξυπηρετήσουν δικούς σας σκοπούς. ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΗΤΑΝ. ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ.

Δεν θεωρώ κακό που τα ήθελα και εγώ όλα δικά μου, γιατί εγώ ήμουν και είμαι διατεθειμένος να αγωνιστώ για να τα κατακτήσω. Όχι να εκμεταλλευτώ, όχι να λαδώσω, όχι να γλείψω. Δεν θέλω δωράκια όπως τα "παιδιά" σας. Θέλω να δουλέψω και να τα κερδίσω.

Ήρθε στα αλήθεια η ώρα της πληρωμής, αλλά να πληρώσουν αυτοί που σπατάλησαν. Δηλαδή οι πολιτικοί. Μόνο έτσι θα ξανακερδίσει το πολίτευμα την εμπιστοσύνη του λαού. Αν πληρώσουν αυτοί που έκαναν τα λάθη και όχι αν πληρώσουμε όλοι.

Καταστρέψατε όλες τις δομές της δημοκρατίας με τον αλαζονικό τρόπο που κυβερνούσατε και τώρα που τα "σκυλάκια" σας έσπασαν τις αλυσίδες τους, ζητάτε από εμάς να φερθούμε ώριμα και να τα μαζέψουμε. Μην μας ζητάτε να φερθούμε ώριμα, γιατί αν το κάνουμε θα πρέπει να τα φέρουμε έξω από την βουλή να σας φάνε.

Αν ο τρόπος για να βουλιάξετε εσείς, είναι να βουλιάξουμε όλοι μαζί, τότε καλώς να γίνει. Έτσι κι αλλιώς εμείς μάθαμε κατα καιρούς να ζούμε και κάτω από την στάθμη.
Όσο για την προκλητική επίδειξη ανηθικότητας που αναφέρεται στο άρθρο σας, θα σας πρότεινα να αναλογιστείτε μήπως τον πρώτο ρόλο στην παράσταση, τον είχαν τόσα χρόνια οι πολιτικοί που κυβέρνησαν.

Έχετε δίκιο όταν λέτε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σήμερα αντιμετωπίζουν καταπρόσωπα το χρέος και τα ελλείμματα της χώρας. Όμως δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο κατανοείτε ότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν λόγω της δικής σας ανικανότητας και ανοησίας (αναφέρομαι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου).

Θα συμφωνήσω ότι εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις. Όμως θα προσθέσω ότι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι τόσα χρόνια τα καλύτερα σας όπλα. Ότι εσείς δημιουργήσατε το καθεστώς ατιμωρησίας. Ότι εσείς δημιουργήσατε (ή εστω δεν αποτρέψατε) τις συντεχνίες. Ότι εσείς καθυστερείτε αντί να κυβερνάτε τα τελευταία δύο χρόνια.

Λέτε ότι κανείς δεν θα αποφύγει τις οδύνες, όμως η απίστευτη έλλειψη αξιοπρέπειας που χαρακτηρίζει το βουλευτικό σώμα, φροντίζει ώστε να μην έχετε ακόμα μειώσει τους μισθούς σας ώστε να αναζητήσετε το φιλότιμο του Έλληνα. Αν είχατε πραγματική αγωνία για το μέλλον της χώρας, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε είναι να δεχτείτε μείωση ίση με την μεγαλύτερη που έχετε κάνει σε μισθό, για να ξυπνήσετε το φιλότιμο του Έλληνα και να αποκτήσετε ένα πολύ σημαντικό όπλο για την μάχη με την κρίση.

Αν θέλετε πραγματικά να σπάσετε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα ή έστω τα περισσότερα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα, ξεκινήστε από τα προνόμια των βουλευτών. Κάντε και πάλι την δικαιοσύνη ανεξάρτητη. Καταργήστε την βουλευτική ασυλία που είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την φοιτητική. Καταργήστε τον νόμο περί "ανευθυνότητας υπουργών". Καταργήστε την μονιμότητα. Βάλτε φυλακή όποιον έκλεψε ή καταχράστηκε δημόσια περιουσία, ακόμα και αν κάθεται στο διπλανό έδρανο από εσάς. ΜΟΝΟ έτσι θα ξανακερδίσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα αποκτήσετε τον πιο ισχυρό σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό που έχετε σήμερα απέναντι σας.

Υ.Γ. Ως άλλη τρόϊκα, δείχνετε να είστε τρία καθαρόαιμα και δυνατά άλογα, αλλά φοβάμαι πως η άμαξα που πάτε να τραβήξετε είναι σάπια και θα σπάσει.
Υ.Γ.2 Όταν αναφέρομαι μέσα στο κείμενο σε "εσάς", προφανώς και θέλω να αναφερθώ στην πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της χώρας και όχι μεμονομένα στα προσωπά σας.

(Το άρθρο που σχολιάζω βρίσκεται αναρτημένο στις προσωπικές σελίδες των υπουργών που το συνυπέγραψαν. Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Λοβέρδος.)

1 σχόλιο:

  1. Είναι συνηθισμένο στην χώρα μας, να γράφουν άρθρα, να δίνουν συνεντεύξεις και να λειτουργούν στις εκπομπές της TV ως εξωτερικοί παρατηρητές οι πρώτοι υπεύθυνοι.

    Συγνώμη αλλά από τον υπ. Υγείας περιμένω να βγάλει ένα σωστό νομοσχέδιο. Όχι να το αλλάξει 15 φορές σε ένα χρόνο, να τα σκατώσει, να μάθουμε πως η γυναίκα του είναι παράδειγμα ρουσφετιού (κι αυτός δλδ στα ίδια σκατά) και μετά, ένας τύπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ έξω από την ομπρέλα του δημοσίου (καθηγητής Ελληνικού πανεπιστήμιου ήταν...) να μας γράψει κι ένα άρθρο για να "ηθικολογήσει".

    Κι αν δεν τα αλλάξεις εσύ πουείσαι εκεί πάνω, ποιος θα τα αλλάξει; Εγώ;

    Ρε σάλτα και γαμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή