Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

RUN! ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΕ RUN!

Ένας ακόμα πολιτικός εγκαταλείπει το ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τρόπο  που δηλώνει αποποίηση ευθυνών. Ο κ. Ρομπόπουλος ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα παραιτηθεί από βουλευτής και θα παραχωρήσει την θέση του. Η ερώτηση είναι απλή. Υπάρχει σε αυτή τη χώρα ένας πολιτικός με αξιοπρέπεια; ΔΥΣΚΟΛΑ.

Μπορώ εύκολα να καταλάβω ότι αν ο κ. Ρομπόπουλος επιλέξει να μείνει ανεξάρτητος...
είναι η αρχή του τέλους για αυτή την κυβέρνηση. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ βαρύ φορτίο για να το κουβαλήσει ένας βουλευτής ή έστω μια μικρή ομάδα βουλευτών, καθώς η ιστορία μπορεί να τους χρεώσει την πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας ανεξάρτητα αν φταίνει αυτοί ή όχι. Αυτή όμως είναι η μία πλευρά του νομίσματος.


Η άλλη πλευρά έχει πολλά περισσότερα επιχειρήματα. Ένα από αυτά, είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν πήγε στην κάλπη εκείνη την Κυριακή των εκλογών, για να ψηφίσει κάποιον που θα κάνει χειραψίες στα εύκολα και θα το βάζει στα πόδια όταν υπάρχουν δυσκολίες. ΑΝ μας ζητούσες την ψήφο μας κύριε Ρομπόπουλε λέγοντας μας ότι θέλεις να γίνεις απλά μια μαριονέτα που θα μας κοστίσει ακριβά, σίγουρα θα το σκεφτόμασταν περισσότερο το να σε ψηφίσουμε. Με λίγα λόγια μας είπες πως ψηφίζεις δύο χρόνια νόμους που δεν γνωρίζεις και θέλεις να σταματήσεις να το κάνεις. Πως θα σου φαινόταν η εκδοχή του να μην τους ψηφίζεις; Πώς θα σου φαινόταν η εδοχή, του να καταψηφίζεις κάτι με το οποίο διαφωνείς; Σε εμένα ακούγεται απλά... λογικό.

Αν πάλι το πρόβλημα σου είναι ότι διαφωνείς με την κυβέρνηση και με τις προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μπορείς απλά να γίνεις ανεξάρτητος. Την ευθύνη την αναλαμβάνεις την στιγμή που ζητάς την ψήφο του λαού και όχι μόνο όταν πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Φαντάζεσαι να έκαναν όλοι αυτό που κάνεις εσύ; Θα μας κυβερνούσαν οι επιλαχόντες.

Και για κλείσιμο κράτησα το καλύτερο. Αν όποιος διαφωνεί με την κυβέρνηση παραιτείται και φυγομαχεί, από ποιον πρέπει να περιμένει ο έλληνας πολίτης να προβάλει αντίσταση στις υπερβολές τις κυβέρνησης. Αν μια κυβέρνηση παρεκτρέπεται, ποιος θα την συμμαζέψει αν όποιος διαφωνεί πηδάει από το καράβι. Σας εμπιστευτήκαμε τις τύχες μας, κακώς όπως φαίνεται, και αποδειχθήκατε ανάξιοι... ΓΕΝΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου