Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ

Εχουν παγώσει οι πάντες και τα πάντα. Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων δύο ημερών (εξαγγελία για δημοψήφισμα & κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησης) οι έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν και την ελάχιστη ψυχραιμία που τους είχε απομείνει. Άφησαν έναν ολόκληρο λαό φοβισμένο και τρομοκρατημένο, κατάσταση στην οποία δεν μπορεί να σκεφτεί νηφάλια τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει.

Τα στηρίγματα τα οποία ήλπιζε ότι έχει ο πολίτης, δείχνουν να καταρρέουν ένα-ένα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει άποψη, μένει αμέτοχος μπροστά στις εξελίξεις και περιορίζεται απλά σε γενικές αναφορές χωρίς να λέει τίποτα συγκεκριμένο επί της ουσίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει εκλογές...
χωρίς να μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα έρθει η κατάρρευση σε περίπτωση που γίνει μια τέτοια κίνηση. Δεν μιλάνε ξεκάθαρα για τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν σε περίπτωση που αναλάβουν την κυβέρνηση της χώρας. Δείχνουν σαν να ζητάνε εκλογές, απλά και μόνο γιατί δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν.


Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητάνε επίσης εκλογές, αλλά και αυτοί χωρίς ξεκάθαρες προτάσεις. Σαν να τους ενδιαφέρει απλά να καρπωθούν τα μεγάλα ποσοστά πο θα τους χαρίσουν οι συγκυρίες της στιγμής.

Στους δημοσιογράφους είναι αδύνατο να στηριχτούμε για σωστή ενημέρωση, καθώς έχουν χρόνια να το κάνουν και δεν ξέρει κανείς αν μπορούν ακόμα. Η προπαγάνδα συνεχίζεται χωρίς να υπολογίζουν την τύχη της χώρας και βάζοντας πάνω από όλα τα εκδοτικά συμφέροντα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

Το δικαστικό σώμα έχει καταντήσει ανήμπορο να αντιδράσει μπροστά στις καταπατήσεις νόμων και του συντάγματος, αποτέλεσμα της χρόνιας προσπάθειας των εκάστοτε κυβερνήσεων να το ελέγχουν.

Ο έλληνας έχει χάσει όλα τα αποκούμπια του. Βλέπει βουλευτές που έστειλε να τον αντιπροσωπεύσουν, να δείχνουν ότι διαφωνούν, αλλά να φοβούνται να το αρθρώσουν.

Δεν ξέρει ποιον να πιστέψει ανάμεσα στα τόσα ελλατωματικά αντίγραφα σωτήρων που εμφανίζονται.
Αυτό δημιουργεί πολλούς κινδύνους, με μεγαλύτερο αυτών, να μην πιστέψει κανέναν και να αντιδράσει ανεξέλεγκτα.

Όποιος και να μιλήσει, ότι και να πεί, ο κόσμος τον αντιμετωπίζει με αρνητισμό, ακόμα και αν λέει την μεγαλύτερη αλήθεια. Αυτό είναι το δημιούργημα που κατάφεραν οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, έπειτα από τόσα ψέματα που πότισαν στον έλληνα πολίτη.

Αν δεν αποφασίσουν να μιλήσουν και να πουν αλήθειες με αποδείξεις όσοι γνωρίζουν, η τύχη της χώρας θα παίζεται στη ρουλέτα. Αν υπάρχουν ακόμα πολιτικοί που αγαπάνε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να βγάλουν στην φόρα όλα τα μυστικά του καφενείου της βουλής. Να δώσουν την εικόνα της πραγματικότητας στους έλληνες και να τους αφήσουν να αποφασίσουν τις τύχες τους γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου