Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες πως ο Γιωργάκης σκέφτεται σοβάρα τον ανασχηματισμό.
Τρομερή σκέψη. Πως δεν το είχε σκεφτεί τόσο καιρό κανείς; Τέτοια λύση, τέτοιο χαρτί στο μανίκι μας και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι, θα τους πατήσουμε τους πιστωτές μας, θα τους έρθει από εκεί που δεν το περίμεναν. Το χρέος να δείτε....
θα μηδενίσει.



Τελικά αυτοί δεν χαμπαριάζουν τίποτα. Συνεχίζουν να μας δουλεύουν κανονικά ή μάλλον να νομίζουν πως μας δουλεύουν. Λες και το πρόβλημα μας είναι ποιός υπουργός θα εκτελεί τις εντολές του Δ.Ν.Τ.
Όπως και να έχει, με ανασχηματισμό ή χωρίς η ουσία είναι να αλλάξει η κατεύθυνση της πολιτικής και όχι τα πρόσωπα που θα την εφαρμόσουν. Ας προστατέψουν τον λαό που τους έβγαλε για να τον υπηρετούν και όχι τους πιστωτές, ή μήπως αυτοί τους έβγαλαν τελικά;

Έχουμε ξεπεράσει το χείλος του γκρεμού, αιωρούμαστε (Ουάου!!) και αυτοί ακόμα κοιτάνε πως να κοροιδέψουν τον πολίτη για να κερδίσουν χρόνο. Λές και δεν είχαν αρκετό μέχρι τώρα. Για να μην σχολιάσω καλύτερα το πως τον αξιοποίησαν.


ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ... και τους τον κάνει αυτός.

5 σχόλια:

  1. Και τα πρόσωπα πρέπει να αλλάξουν γιατί μας έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν τα κότσια ή την θέληση να αλλάξουν κατέυθυνση στην πολιτική τους.
    Χρειάζεται ριζικός ανασχηματισμός αλλά όχι όπως τον εννοούνε αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mια διαφορετική σύνθεση της κυβέρνησης ίσως είχε επιτρέψει καλύτερη εφαρμογή ενός έστω προβληματικού μνημονίου και τη αποφυγή των μέτρων του "Μεσοπροθέσμου".Κι ας μην ξεχνάμε ότι το Μνημόνιο κατά βάση στόχους θέτει. Το πως και αν θα τους πιάσεις είναι θέμα κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν θα είχα πρόβλημα με την εκδοχή σου αν δεν πίστευα ότι είναι επίτηδες προβληματικό. Αν πάλι κοιτάξω μεμονομένα την ιδέα του ανασχηματισμού (ανεξάρτητα από το μνημόνιο) και ανατρέξω σε όσους ανασχηματισμούς μπορώ να θυμηθώ, δεν μπορώ να διακρίνω πουθενά αισθητή αλλαγή των καταστάσεων ώστε να τον υπολογίζω ως κάτι ουσιώδες. Πιο πολύ σαν ξεπλήρωμα υποχρεώσεων μου εμοιαζε πάντα για να σιγήσει το κοπάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως σπανίως υπήρξε στο παρελθόν αλλαγή καταστάσεων μέσω ανα σχηματισμού. Ποτέ όμως στο παρελθόν δεν υπήρξε κυβέρνηση (και κυβερνητικό κόμμα) που που η μισή να πηγαίνει Ανατολή και η άλλη μισή Δύση.

    Νομίζω πως δύσκολα μπορεί να είναι επίτηδες προβληματικό γιατί εξελίσσεται σε κακό μπελά και για τους Ευρωπαίους εταίρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν το μνημόνιο αν πτωχεύαμε οι Ευρωπαίοι έταιροι απλά θα χάνανε ένα σημαντικό ποσό χρημάτων, που ποτέ όμως δεν είχανε. Πλέον αν πτωχεύσουμε θα έχουν και ανταλλάγματα. Δεν νομίζω να είναι μπελάς για αυτούς.
    Το ότι μας απειλεί η Τρόικα ότι δεν θα μας στηρίξει αν δεν διορθώσουμε όσα θέλει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους πούμε και ευχαριστώ όταν τελικά, "χαριστικά", μας βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή